torstai 20. marraskuuta 2014

Pannunaluset

Tässä taannoin paikallisessa käsityöliikkeessä  pyöriessäni (käyn siellä muuten aika usein, puotia pitää vanhahko pariskunta ja he jo tunnistavat minut ja Ainon, ovat ihan mielettömän ystävällisiä  ja herttaisia ihmisiä, antavatpa minulle nykyään jo alennustakin :D) satuin löytämään matonkudetta muistuttavaa, aika paksua lankaa. Kun kaupan omistaja sitten vielä kertoi langan olevan kuumuudenkestävää ja hyvän hintaistakin, tiesin tarkalleen mitä siitä tekisin.



Meillä ei ole täällä ("kalustetussa" asunnossa)  lainkaan pannunalusia. Yllättävän tarpeellinen keittiötarvike, etten sanoisi. Mutta joka tapauksessa, päätin sitten virkata pannunaluset itse. Tein ensin kaksi kappaletta ihan omalla ohjeella, olivat vähän aikaa käytössäkin. Eivät sitten kuitenkaan miellyttäneet silmää, joten eihän siinä auttanut kuin purkaa ja löytää joku parempi malli.. Nämä lopulliset aluset valmistuivat alle puoleen tuntiin, enemmän minulla meni aikaa kivan ohjeen löytämiseen kuin itse tekemiseen :D Ohje jota käytin, löytyy TÄÄLTÄ



Lanka on siis Svarta Fåretin Home Sweet Home (55% puuvillaa & 45% akryylia), käytin nro 6 virkkuukoukkua. Yhdestä kerästä (100g) sain kaksi alustaa. Ovat kyllä kiva vieminen vaikkapa ystävälle uuteen kotiin, ja tosiaan valmistuvat ihan supernopeasti. Ja kyllähän nämä vähän persoonallisempia ovat kuin ne perus korkki-aluset, eikös? Netistä löytyy pilvin pimein erilaisia ohjeita, eikun vain valitsemaan mieluinen. :)






















♥ Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit ♥